4-годишно момиченце е със синини след детска градина. Случаят е от

...
4-годишно момиченце е със синини след детска градина. Случаят е от
Коментари Харесай

4-годишно дете със синини след детска градина

4-годишно момиченце е със синини след детска градина. Случаят е от 112-а „ Детски мир “ в кв. „ Витоша “, София. Според детето учителката го блъскала, а възпитателката изяснява, че детето се пробвало да се измъкне от ръцете ѝ, до момента в който го събличало и по този начин станала синината, предава бТВ.

На 19 октомври детето отхвърля да влезе в градината, само че родителите ѝ са я изпратили вътре. По обяд пристигнали още веднъж, с цел да видят по какъв начин е и попитали дали могат да я приберат, директорката разрешила.

„ Когато преоблякохме детето у дома, видяхме, че има следи на гърба от принуждение. Тогава не устоях и взех решение да направя следствие какво се случва. Детето сподели: „ Учителката ме бутна на леглото и ме удари “, изясни бащата.

Родителите са завели детето на медицински обзор и той е посочил, че има следи от удар с предмет. Бащата е подал тъжба в 6-то РПУ в София.

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова посочила, че принуждение от преподавател върху детето няма. „ В детската градина работи доста добър и стойностен екип. Всички учители са добре готови и обичат децата “, акцентира Петкова.

Директорката е схванала за пострадванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите. Петкова от своя страна е събрала писмени сведения от всички чиновници, които са влизали в групата.

„ Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е почнала да съблича детето, тъй като то е влезнало вътре, плачейки и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, помощник-възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е пробвало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е желало да остане с якето. Учителката е била ударена, само че най-вероятно и то се е блъснало “, изясни Нели Петкова, която е разговаряла с личния състав.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР